renovering dag 21

bestod istället av tjejmys och saffranspannkaka! Här e receptet, så jäkla gött!!!!!!!!!!!!!!! :) Annars har dagen innehållt tentaplugg, långtråkigt seminarium samt stenhårt intervallpass... Känner mig oroväckande lugn inför tentan, vet inte om det verkligen är ett bra tecken!? Hade gärna gjort tentan imon!




Gotländsk saffranspannkaka

Recept för cirka 12 personer:

 Till gröten:

8 dl grädde
4 dl grötris
1 tsk salt
1,2 liter mjölk
1 kanelstång
2-3 msk smör eller margarin

Till smeten:
8 ägg
2 dl socker
200 gram hackad sötmandel
1.5 gram saffran
eventuellt lite mjölk cirka 2-4dl

 

Gör så här:

 

Koka gröten:

Blanda vatten, grötris, salt och smör eller margarin i en stor kastrull och koka upp. Koka under lock i 10 minuter. Tillstätt sedan mjölk och kanelstång och koka upp igen - passa bara så att gröten inte kokar över. Koka sedan på mycket svag värme tills vattnet är borta, cirka 40 minuter. Rör då och då. Låt gröten svalna, den ska hellre vara för kall än för varm. (Alternativt köper du gröt för cirka 10 personer.)

 

Gör smeten:

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en långpanna. Blanda den avsvalnade gröten med ägg, socker, hackad mandel och saffran till en smet. Späd med mjölk om gröten är väldigt fast i konsistensen så att det blir en lagom lös smet. Bred ut smeten i långpannan och grädda saffranspannkakan i ugn i cirka 30 minuter eller tills pannkakan har fått en fin ljusbrun färg. Låt saffranspannkakan svalna lite innan den serveras, den är godast ljummen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0