Pick o pack

Imon bär det av till Val Thoréns :) Yeeeeejh!!!

To do listan är strax till ända...


Redovisning folkhälsa - check!
Handlat fika - check!
Lämnat Semlan hos mamma o pappa - check!
Rotat runt bland alla flyttkartonger - check!
Packat - check!
Färgat håret - check!
Målat naglarna - check!
Gjort daimtårta - check!
diskat - check!
Pratat i telefon med Hanna - check!
Bloggat - check!

Ser fram emot bussresan på trettio timmar - äntligen ska jag få använda röven lite o sitta ner :P Det var tusan längesen nu! :)


trött

nu e jag trött på att vara utan kök... trött på att diska i badrummet, trött på att äta mackor istället för riktig mat, trött på att inte veta var jag har mina grejjer, trött på att leta efter mitt spårlöst försvunna pass, trött på alla oordning, men GLAD för att vi snart ska till Val Thoréns!!!! :D


kaos, kaosigare, kaosigast

böjningar av verbet kaosa... det råder här i lägenheten i allra högsta grad! Har varit tvungen o plugga ikväll så dessvärre har det inte blivit så mkt mer ordning o reda här idag, nya tag imon!!

Natti natti

3 timmar senare....

Woooohla!!!!








Lite lite lite ordning i kaoset!!!


flyttat

KAOS ÖVERALLT!  Jag ska ta lite av min dyrbara tid till att visa hur det ser ut här i nya lyan.... Vi har inget fungerade kök, vi diskar i badrummet, vi äter i soffan i hallen...


Det krävs bra mat när man ska flytta tunga grejer!

Hanna du e en klippa!! Det är inte alla som ställer upp o flytta en söndagkväll från klockan sex till ett.....
Och som dagen efter hjälper till och flyttstädar, stort tack ingen!!!



nya fina tapeten!!!!
Mycket bra, tack Liten för hjälpen!!!



KAOS, jaha var ska vi sova då!??



Så här ser det ut i skrivande stund.... sådant kaos så jag vet inte ens var jag ska börja!? HJÄLP!!!





Renovering dag 32

Det blev fredagsmys ändå igår, donken på verktygslådan :)



Fondväggen, asgrym eller hur!??


Okej imon ska vi flytta hit, vad tror ni om det...?? har ingen blandare än o diskmaskinen är inte inkopplad...!??? :S




Å så här ser det ut i hallen!!!!!!!



Fint golv!!! En bit kvar!



Men imon går flyttlasset i alla fall, det ordnar sig nog. Det största bekymret just nu e att det e så in i h***ete med snö!!!



renovering dag 31

Tröttsamt...ett steg fram å så blir det två bakåt... det tar tid mina vänner, men fan va bra det kommer att bli när det e helt klart!

Finn fem fel!!!!!!!!!!!!



Tapeten till köket :) En liten liten liten liten bit av den!



Jaha dags o fortsätta, varför inte lägga lite golv!???



renovering dag 30

Åååå va segt det är! Allt tar så mkt längre tid än vad man tror! Jag blir tokig, vill flytta imon, vill att allt ska va klart, stor suck! Hade det inte varit för att vi ska iväg om en vecka så hade jag varit betydligt lugnare, men det e ju skitmöe o fixa med innan...

Johan fixar med luckan till diskmaskinen, kolla hålen i bänkskivan! Nu e det förberett för diskho o spishäll...



Frysen, mkt mkt snygg, blå belysning inuti :)

Pelaren har jag målat gråsvart, ska tapetseras på andra sidan...



Lillemansrum är överfyllt med kartonger...

Vårt sovrum innehåller också en del... observera den blå tapeten och den gula bården, ljuva 90-tal...eller inte!





renovering dag 29

inga pics idag, sorry! Men inte så mkt o ta kort på! Jag har målat det sista vita och Johan har satt upp gipsskivor där vi ska sätta tapet o glas istället för kakel. Imon finns det förhoppningsvis mer o fota! Natti natti gott folk!


fetdagen


kolla på det här!!

Om man äter för många selmisar så kan det bli så här....




...en fet lilleman!!!



hihihihihi! :)



renovering dag 27 och 28

Det börjar bli lite ont om tid nu, måste snart flytta, innan resan!!!! Jäkligt gött det ska bli o åka iväg, så sliiiiiiten. Energin börjar tryta nu men vi jobbar på...




Igår fick vi bänkskivan och idag har elektrikern varit o fixat det sista med elen... Sakta sakta sakta börjar det bli beboligt... Planen är att vi ska flytta till helgen så det e lite o grejja med! 



Blå o röda luckor, det ni! Eller inte!?


renovering dag 26

sådärja, då var man hemma efter lite måleri... Nu kommer de efterlängtade bilderna! :)





 

 

 

 





Meny a la träffis


Söndags meny på Träffis:

Huvudrätt:
Ört- och vitlöksfylld fläskfilé inlindad i bacon. Till det serveras klyftpotatis och bearneasesås.

Dessert:
Marrängswiss gjord på äkta vanlijglass, grädde, maränger och banan med valfritt tillbehör.


Jag har ALDRIG klagat på mitt jobb! 


renovering dag 25



Blir tyvärr inga bilder idag... glömde kameran i lägenheten, men lovar att det blir massvis imon för nu händer det grejjer!!!!!!!!!!!!!!! Håll till godo!




renovering dag 24


Fredagkväll o jag e död, först målning, sen tenta, lite träning på det o sen fredagsmys med la familia Lihné. Nu stupar jag. Hörs imon. Go natt.


renovering dag 23

Idag har vi fått vitvarorna, tar upp hela vardagsrummet, så nu får vi jäklar sätta fart med köket o monterandet...



Johan har skruvat ihop det mesta nu ikväll så snart sitter de där de ska...

Kolla in den lilla linslusen till vänster! Alltid me!


Efter seminarium och tentaplugg så målade jag i typ sex timmar, fint blev det - vitt vitt vitt!!

 

 

 


renovering dag 22


Johan e hemma igen, så han har grejjat i lägenheten lite ikväll, bland annat målat lite element o så. Jag pluggar ju numera seriöst inför tentan så jag har ägnat mig åt det idag. Därefter pk på Träffis o sen BP. Imon då jäklar ska det monteras kök och målas - TAGGA!!! :)


renovering dag 21

bestod istället av tjejmys och saffranspannkaka! Här e receptet, så jäkla gött!!!!!!!!!!!!!!! :) Annars har dagen innehållt tentaplugg, långtråkigt seminarium samt stenhårt intervallpass... Känner mig oroväckande lugn inför tentan, vet inte om det verkligen är ett bra tecken!? Hade gärna gjort tentan imon!




Gotländsk saffranspannkaka

Recept för cirka 12 personer:

 Till gröten:

8 dl grädde
4 dl grötris
1 tsk salt
1,2 liter mjölk
1 kanelstång
2-3 msk smör eller margarin

Till smeten:
8 ägg
2 dl socker
200 gram hackad sötmandel
1.5 gram saffran
eventuellt lite mjölk cirka 2-4dl

 

Gör så här:

 

Koka gröten:

Blanda vatten, grötris, salt och smör eller margarin i en stor kastrull och koka upp. Koka under lock i 10 minuter. Tillstätt sedan mjölk och kanelstång och koka upp igen - passa bara så att gröten inte kokar över. Koka sedan på mycket svag värme tills vattnet är borta, cirka 40 minuter. Rör då och då. Låt gröten svalna, den ska hellre vara för kall än för varm. (Alternativt köper du gröt för cirka 10 personer.)

 

Gör smeten:

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en långpanna. Blanda den avsvalnade gröten med ägg, socker, hackad mandel och saffran till en smet. Späd med mjölk om gröten är väldigt fast i konsistensen så att det blir en lagom lös smet. Bred ut smeten i långpannan och grädda saffranspannkakan i ugn i cirka 30 minuter eller tills pannkakan har fått en fin ljusbrun färg. Låt saffranspannkakan svalna lite innan den serveras, den är godast ljummen.



renovering dag 20

ingen renovering alls faktiskt! Jag e ensam hemma på zooet, Johan e påväg till Finland med flera hundra muppar... kan gå hur som helst, mycket gnuggande har jag hört talas om...hihi.

Tentis den här veckan, så jag försöker fokusera på skolan lite. Höll på att cykla ihjäl mig när jag åkte hem från simhallen ikväll. Mitt cykelstyre bara lossnade!!!! Som tur var hände det i en uppförsbacke, annars hade gått käpprätt...

Nu blir det till att fila på ledarskapsuppgiften som ska presenteras imon...

Plugg o natti natti


renovering dag 19

Nu e de sista tapetbitarna på plats!! Tyvärr kommer jag inte kunna måla på ett par dar. Det e hög tid o ta tag i tentaplugget så nu blir det inget don förrän tidigast torsdag!



För övrigt idag så har Stein varit på besök! Vi gjorde ett besök på simmis, först corepass o sen äventyrsbadet o vet ni vad!? Jag klarade klätterväggen!!!!!!!!! Äntligen! Var tvungen o kvalitetssäkra så jag gjorde det tre gånger! :)

Nu blir det matlagning o sen eventuellt några minuters mys...


tapet!!!

Den här tapeten har vi beställt idag - me like!!!!!!!!!!!!!


renovering dag 18

 

Jag hade någon illusion om att det skulle gå mycket snabbare o renovera. Inställningen var att "ena dagen river man en vägg för att nästa dag bygga upp..." Tidsoptimisten har nu insett att allt tar mycket lääääängre tid än man tänkt sig. Idag har vi fortsatt tapetsera. Vi har gjort alla stora ytor nu så imon blir det småpill.

En annan sak, jag kommer bli en fattie nu när vi äter snabbmat typ hela tiden... o sen när det e färdigrenoverat så kommer jag trivas så i mitt nya hem så jag inte kommer vilja gå utanför dörrens - dagens i-landsproblem!

 


renovering dag 17

JAAAAAAAAAAAAAAAA! Idag har vi varit på Ikea o hämtat köket, fick med allt förutom lite röda luckor som inte fanns. Har även köpt hallmöbler och barstolar :) Me like, nu börjar det roliga!!!!

Ikea here we come!!!



Det blev lite grejjer så småningom...



Ännu mer o efter varutlämningen ännu mer...

Hemma igen, dags att tapetsera!!!



Det lönar sig o va pedantnoggrann - fint blir det!!!



David o Goliat har fredagsmys mot den nytapetserade väggen... :)






renovering dag 16


Idag har jag målat taket igen för andra gången! Sen har jag till och med avstått träning till förmån för plugg! Skulle skriva ett litet paper på tre sidor om två definitioner av hälsobegreppet. En enkel match tänkte jag, men det tog sin lilla tid! Pust o stön! Demokratitenta nästa vecka, jag har inte läst en bok ännu och inte kommer jag hinna det förrän måndag typ... fokus fokus!!!

 

ååååÅÅÅÅÅååå



Nu e jag totalt jäkla genomtrött på det ständiga snöandet! Jag ORKAR inte skrapa bilen en endaste gång till det närmsta halvåret. Det bara snöar o snöar, det går inte cykla för det e för dåligt plogat. Gå är ett alternativ men det tar en jäkla tid o plumsa runt i all snö. Och skotta bilen, blä vad trist! Kanske e det dags att införskaffa ett busskort!?? No way! Vi bokade ju för tusan en resa till Val Thorens för att få lite vinter o skidåkning! Det kan bli vår nu, det e helt okej för min del!

Renovering dag 16: Johan har målat o spacklat o slipat i taket lite... jag har inte gjort ett jota! Men imon då jävlar!!






renovering dag 15


Äntligen så börjar det hända lite grejjer! Observera att dammet i luften numera är betydligt mindre än tidigare! Idag har vi startat projekt målning! Inget mer slipande och spacklande på ett tag och förhoppningsvis får vi kontroll på allt damm. Eller det kanske e en önsketanke!?



Färgstänk all over!

Mjäll!??? Nä en jäkla massa takfärg!!!!





renovering dag 13 o 14

Satan vad allt tar mycket längre tid än vad man tror!!!! Tur att Johan kan styra sina jobbtider, annars skulle det inte hänt så mkt. Min dag ser ut så här typ: vaknar o e dödens trött (skulle behöva minst 16 timmar till på dygnet), ut med Selmis, till skolan för föreläsning o seminarie. Först föreläsning ena kursen, får gå i pause för att gå på annan föreläsning i min andra kurs. Hem (i bästa fall laga mat o ut med Semlan) sen pass, därefter till lägenheten för renovering. Hemma 22.30 ut med Semlan - kolla mail förbereda plugg o sen sova alldeles för lite...

Nya väggen, nu finns det plats för kyl o frys!!





Hallen med ny vägg! Mycket bra!



Kanske skulle vi behålla den här gulnande tapeten med rosa och gröna blommor!? Öhhhh NÄ!!








RSS 2.0