min jobbdag

Tisdag är lika med hem- och konsumentkunksap all day long! Började dagen med 4-5, vi håller på med tidsresan och då Vikingatiden. Detta skulle givetvis gestaltas. Eleverna fick laga köttfärssoppa och äta den med bröd och händer, det var succé!
Därefter hade jag en åtta, dessa elever har inte så många lektioner kvar och har blivit riktigt duktiga i köket. Idag stod det kockduellen på schemat. Grupper lottades och varje grupp blev tilldelat olika saker, köttfärs, räkor, kyckling och skinkstek. Det blev fyra mycket goda rätter (bild finns på fejjan) Därefter fick alla smakportioner och sedan röstade vi fram kategorierna godast smak, näringsinnehåll och estetik. En mycket lyckad lektion.
Sista lektionen var med min mentorsklass, världens bästa 7 A. De lagade ost- och skinkpaj.
På kvällen blev det dags för jobb nr 2 nämligen simmis. Cykelpass med nya pyramidintervaller, skitjobbigt och asgött!
Dagen avslutades med egengjorda hamburgare och en liten kik på fotbollen, det lilla som var kvar!

måndag

Helgen förflöt som vanligt ganska snabbt! Vi hade finbesök från Skåne så det var mycket trevligt!
Klockan ställdes om till sommartid och det känns verkligen bra. Efter flera veckor av trötthet känner jag äntligen hur lite energi börjar komma tillbaka, me like!
Nytt cykelpass har producerats och testcyklats så imon smäller det - happy tuesday, be there!

Fredag

Tränat - check!
Stor godispåse inhandlad - check!
Bakad potatis och skagenröra i magen - check!
Horisontal läge i soffan intaget - check!
Now I'm feeling fine!

dags o räkna ner...

tre veckor på lördag tills vi drar till Kreta, ska bli helt UNDERBART!! Som vanlig lyckas vi tajma våra resor när Selmis löper... :) stackars mamma och pappa...
För övrigt så har Selma hållt i gång oss ett par dar och nätter. Efter vetekudden incidenten har hon kräkts och bajsat som en jäkla raket...inte så kul!
Det verkar som att det i alla fall finns någorlunda rättvisa i världen när jag fick tillbaka lite på skatten, men fy fan för CSN. Nu är 2009 kollad och jag får betala tillbaka en hel TERMIN! :(

terrorist

den lilla terroristhunden har fördrivit dagen med att bita sönder min vetekudde!! Suck! Hon har även käkat upp hälften av vetekornen, kan ju inte va så värst gott men visst en lite lavendeltouch kanske gjorde det där lilla extra. Undra vem som går ut med Selmis inatt när hon lär va dålig i magen!?

lördag

lördag=med shopping
en gång i månaden beger jag mig ner på stan eller som igår till samarkand.... och shopping blev det minsann!
Underkläder, träningskläder, tröja, smycken, solglas, vårjacka - you name it! :)

Mer snö

var det sista som stod på min önskelista just nu.... Skittrist! Slask och blask igen! Om en månad behöver jag ialla fall inte bekymra mig för då e det varmare breddgrader som gäller, yheeeey! :)

vecka elva

Igår hade vi en aktivitetsdag för eleverna, vi spelade innebandy, fotboll, volleyboll och plintbasket. Givetvis hade vi ett lärarlag med som eleverna fick möta i final. Trots att jag spelade en ynka kvart så e mitt  knä totally paj idag. Grejjerna i knät har liksom möblerats om och det e svullet som en melon typ. Kommer att ha ont i knät i en vecka nu...skit också, tveksamt om det var värt det! Supergoa elever har vi i alla fall på skolan, jag slog vad med en elev att om hans lag skulle vinna finalen mot lärarna så skulle jag bjuda på fika och skulle vi vinna så skulle han bjuda mig på fika. Eftersom gammal är äldst och bäst så vann givetvis lärarlaget. Taktiskt av oss att komma in i slutet när eleverna hade spelat matcher hela dan och var lite trötta... Men i alla fall M som den här goa eleven heter hade idag köpt en kaffelatte och delicatoboll till mig som han kom med på morgonen, så go, i dubbel bemärkelse!! :)


Längtar

Jag längtar framåt i tiden, sisådär fram till kristi himmel eller nåt... Varför? Det kommer jag att berätta då.....!

Aimée

Vi har en liten jobbig katt som heter Aimée, hon skulle verkligen dö om hon inte fick kärlek och gos varje dag. Hon är lite märklig denna katt, jamar och pratar hela tiden, många tycker det är charmigt. Jo visst, i några minuter, men detta uppskattas inte dygnets alla timmar, exempelvis inte nattetid. Och som de flesta vet så är ju katter just nattdjur!
Idag när jag kom hem från jobbet, så var det som vanligt full rulle; hunden tokig, den tjocke katten hungrig och den lilla katten jamande och skrek.  Såg aldrig till den lilla kissen utan hörde henne bara. Så jag fick gå runt ett par vändor innan jag hittade henne.... Instängd i kökslådan! Stackarn, 6 timmar hade hon fått sitta där! Men nu vet jag en bra plats att stänga in henne när hon inte kan hålla käft på nätterna....hehehe!

besök

Helgen har förflutit i ett ganska angenämt tempo. Hoppade in och körde cy/BP i fredags, det var gött det. Första riktiga träningspasset på typ två veckor! På kvällen åt jag o Johan finräkor! Mums! I helgen har mamma och pappa varit på besök. Lite shopping på stan, middag, bowling, skidor på TV och promenad i solen. Ena rundan på bowlingen gick faktiskt ganska bra, 145 points! Så det vann jag på, å andra sidan bjöd ju inte de andra på så stort motstånd :P
Puss å kram på er!

AJ!

Inte en gång har jag cyklat omkull på hela vintern trots massa snö och is, men IDAG då jävlar smällde det i lösgruset! AJ! Landade på mitt högerknä, så det är härligt svullet och blått nu...suck, imon får det bli bilen till jobbet!

RSS 2.0