Jul jul strålande jul



Traditionsenligt dopp!!







Kallt som satan!!



Efter julbordet blev det som vanligt dans runt granen...



Tillbaka till Växjö för mer julmat!




Tomten var full....



Love fick (helt rättvist) mest paket av alla...




Det var då en fröjdefull jul, som Karl-Bertils ömma moder sade...




mitt favoritminne

Det är när jag är fyra - fem år och sitter i barnsadeln (cykel) mot ett träd och sover på Bornholm. Inte för att jag kommer ihåg själva tillfället utan att jag mer har tittat på korten när jag var yngre och även på senare tid och då tror mig minnas. Men det handlar nog mer om att jag har fått saker berättade för mig. Cykelsemester när jag var liten förknippas med munspel på cykel, stopp vid varje lekplats, räkna hästar utmed vägen och godis varje dag, vilken lycka!

Årets minne är givetvis toppen på Keb dan före midsommarafton med klarblå himmel och sol!!! Det var ljuvligt!



kan bara informera om


att det är ganska påfrestande och ha 25 elever på en gång i HKK-salen för att göra knäck, fudge och pepparkakshus samtidigt! OMG, what a day!!!





överraskning

Blev rejält överraskad igår, då det blev en trip till Göteborg!!!! Riktigt najs!

Dessvärre var det inte bara vi som tänkte gå och strosa på Lisebergsjulmarknad. Men harmonisk som man e mitt i julstressen så tog vi det chill! Tog även en runda på stan både igår och idag för lite julshopping!  Me like!



den här veckan



det har varit lite småkaos, omdömen som ska skrivas, betyg som ska sättas. Elever som flippar ur, föräldrarsamtal som måste ringas. Det har blivit lite träning i alla fall mellan varven och igår blev det även campusjulbord!

Nu sitt jag här själv i soffan och NJUTER av att bara göra ingenting. Hela helgen ska spenderas så här, min älskling har planerat och jag vet inte alls vad som kommer att hända. Jag har inte ens planerat in ett ynka träningspass! Känner ingen julstress, trots att jag inte har köpt en endaste julklapp, tänkte ta min första jullovsdag (onsdag) till detta!

Enjoy your weekend!








min tro


Kära Gud i himmelen, tyvärr så tror jag inte längre så mycket på dig, all den ondska och tråkigheter som finns i världen känns för jävlig och orättvis. Om du nu finns så borde du ta o styra upp lite här i världen!

Lite motsägelsefullt så tror jag däremot att det finns en mening med att saker och ting sker (även om det ibland kan vara jäkligt svårt att förstå), det blir så mycket lättare att leva om man tänker så, annars hade jag inte pallat många dar...

My believes!

Man vinner inte ett silver - man förlorar ett guld!

Det som inte dödar - det härdar!

Varför göra det enkelt för sig när man kan krångla till det!







julweekend

Johan och Love shoppade loss!



Den omtalade playan var lite kylig och blåsig!



Men e man riktigt styv så kan man ju ut och vågsurfa trots att det typ var nollgradigt och nästan storm!



Julmarknad på kvällen!





Johan sken ikapp med julbelysningn!




Tack för trevligt sällskap!




:)


ett ögonblick

ett ögonblick under dagen var jag jävligt uttråkad. Eleverna är på prao och jag håller på och sätter betyg och skriver 250 omdömen, lagom skoj! En skola utan elever e fantastiskt tråkig!!!

Martina och jag lyckades trots att våra kroppar bara skrek efter soffan och vila, köra ett rejält träningspass! Thanks for inspiration!

Imon åker vi till Tyskland för julmarknad och mys!!! Har blivit många resor det här året: Val Thoréns, NY, Kebnekaise och hela Sverige runt, Madeira och nu Tyskland.... Life is good ♥





mäns tankar om kvinnor


Om du tycker att du är fet, så är du antagligen det, fråga inte oss hela tiden....






Min bästa vän

När jag växte upp så var Lotten min absolut bästa vän, vi lärde känna varandra redan vid ett års ålder hos dagmamma Mona. Sen hängde vi ihop till och från ända till gymnasiet. Under högstadiet hängde jag en hel del med Jennie, under låg- och mellanstadiet var vi och en hel del men kunde då inte va utan varandra och vi kunde inte heller va för länge med varandra. Vi höll emellanåt på att bokstavligt talat slå ihjäl varandra! Vi var tokosams! Jennie hade långa naglar och klöste mig och jag drog henne allt jag kunde i håret. Det som var mest tröttsamt var nog att vi hela tiden ävlade, i ALLT! Under högstadiet hängde jag även med Sandra, under gymnasiet så var Sandra mina absolut bästa vän, men efter gymnasiet så övergav Sandra Småland för Skåne och därmed tappade vi kontakten under några år. Men det som är så bra med riktiga vänner det är att de alltid finns där och nu känns det nästan som på den gamla goda tiden :)

När jag flyttade till Växjö lärde jag inte bara känna en ny stad utan massa nya vänner, Hanna fångade mig på första innebandyträningen och därefter har det blivit många tokiga upptåg tillsammans och Hanna är en av mina bästa vänner. Även Johan har en given plats såklart...




Min dag


Idag var jag så satans trött när jag vaknade...ville bara somna om o sova minst fem timmar till! När jag hade varit ute med Selma övervägde jag att krypa ner igen, men lyckades motstå och cyklade istället genom halva Växjö för att komma till jobbet. Har haft en del bångstyriga elever, fyra idrottslektioner o sen lite betygsättning på det. Tog mig nätt o jämt hem, höll på att vurpa tre gånger :( En snabb pn och sen till simmis och körde ett mega grymt cykel/bp, där jag fick ett infall och bytte alla bp låtar, bara sådär :) Ikväll har det varit lite slappisch i soffan, ätit mer rockys från igår :) Och ska snart ta mig ut i snön med Selmis. Ska även skriva ett recept till hkk:n imon, och vika och hänga lite tvätt på det, sen e daan komplett! Tjingeling!


Vad är kärlek?

Enligt tyda.se betyder det:

En stark positiv känsla av ömhet och tillgivenhet

Ja det är väl en del, kärlek för mig handlar också om passion och att respektera varandras olika behov

När jag frågade Johan förklarar han det som:

fängelse, tvång, måsten, begränsad tid, ramar


Min man är så gullig!


Min första kärlek

Det inlägget skrev jag innan idag, men det verkar spårlöst ha försvunnit...

Den första kärlek var till mitt gosedjur Snobben som var lika stor som jag!! Efter ett par år övergick min kärlek till verkliga killar istället. När jag gick i andra klass frågade Jennie chans åt mig på Johan S via Bohman...hahaha! Jag fick ett fett nej! Men överlevde... Var kär i många killar under låg- och mellanstadietiden, men mest var det nog Emil. Vi blev tillsammans när vi gick i femman, men ett par dar senare så gjorde han slut och jag blev helt förkrossad!! Men jag överlevde det också. Sen rullade det på, med killar hit och killar dit. Kan inte direkt säga min första stora kärlek, var ju kär typ hela tiden...♥


det här åt jag idag

Min dag så här långt....

Väckning 8.00 med mys i sängen...
Frukost 8.30 (I vanlig ordning oboy, 2 mackor med skinka och ost, två godisbitar!! :O, bra start!)
Öva BP 9.00
Skotta fram bilen 9.30
Afro powerdance 10.00
Body pump 11.00
12.00 åt jag några vindruvor för att få upp blodsockret som var i tårna.
12.30 Shoppade loss på Willys
13.15 2 mackor med norrboda korv, färskpressad apelsinjuice, några pepparkakor, nu skäms jag... en bit chokladrulltårta...! Men jag är ärlig!
13.30 Kollade idol på play - skönt o slappa lite! Under tiden fixade jag lite musik till mina cykelpass...
15.15 Gick till stan till träffis med Selmis.
16.00 Handlade tårta till en ungdom som fyller år.
16.30-18.30 Spelade poker och kort
18.30 gick och hämtade pizza.
19.00 åt 2/3 av en kebabrulle, drack cola! Sedan några godisbitar på det...
19.30-20 har städat och diskat o grejat lite... Nu blir det soffan och sen hem för att kolla bröderna Karlsson, det som kommer intagas då är godis och kanske lite ostbågar, eller inget alls, jag e faktiskt rätt mätt... Som tur e äter jag inte så här sju dagar i veckan... Många tjaffsar om hur man ska äta nyttigt på julbordet och hit och dit, det är ju inte det som spelar roll, det viktiga är hur man äter resterande 364 dagarna...






mina föräldrar


Ja har ju redan gjort en liten utläggning om dem i presentationen av mig själv.... Pappa har ju Sveriges fulaste namn, har frågat mig många gånger hur farmor och farfar tänkte när de döpte honom till Rune, lilla Rune.... Mamma heter Maria, ålder okänd. Pappa har jag vuxit om åldersmässigt då han fortfarande säger att han är 28...

Mamma och pappa bor Ekenässjön, på helger och hela sommaren tillbringar de i sommarstugan. De är ganska vanliga, jobbar och grejjar men sen har de ju nåt fanatsikt intresse för att cykla, vilket gör dem lite mer än normalstörda. Därför har jag fått kånka runt på cykel. De har tidigare haft en dröm om att cykla till Spanien som pensionärer, det börjar närma sig, så vi får väl se om de håller måttet....! :O






Presentation av mig själv

Så var det ju det där med adventskalendern, sorry jag missade att det var första igår! Hade fullt upp med snörugby, möte, afro och julbord... :)

Okej here we go... Vem är jag?

Det har jag funderat på snart i sisådär 28,5 år... och visst det börjar väl att klarna lite med åren.
Jag föddes alltså 1982 den 12:e juni, då det toksnöade mitt i sommaren!!!! Alla gamlingar minns denna sommaren klockrent och således även min födelsedag, inte varje dag det föds en sån stjärna! ;)

Växte upp med båda mina föräldrar i en sån där vanlig mexitegelvilla, (typiskt 70-tal) i Ekenässjön. Har inga syskon och har därför blivit oerhört bortskämd, fast inte om ni frågar mig eller mina föräldrar eller de som känner mig väl. Nä jag tycker faktiskt inte det. Mina föräldrar var väldigt noga med att jag fick ta eget ansvar och har på så sätt gjort mig till en väldigt självständig och ganske oberoende person. Vilket mamma och pappa förmodligen tycker är ganska bra, fast ibland lite tråkigt. Kanske skulle de vilja ta hand om sin dotter lite mer!? I alla fall så kunde det här egna ansvaret handla om att vara själv ett par timmar efter skolan, något som jag började med i slutet på årskurs ett. Det jag gjorde på eftermiddagarna var så klart att leta efter alla godsaker som jag kunde hitta!! Detta var något som även jag, Jennie och Andreas sysslade mycket med, när vi som vi kallade det med vårt kodord "leta hum hum i bubbelpoolen..."

De som känner mig vet att jag är väldigt aktiv av mig, en sommar gick jag exempelvis mer på händerna än på fötterna... Men så blir det liksom när man får cykla eller gå överallt och bil var mer eller mindre bannlyst. Jag fick sällan skjuts av mina föräldrar, bilen användes endast om stället vi skulle till låg minst 3 mil bort alternativt 4-5 mil vid sommarhalvåret. Det innebar att jag cyklade väldigt mycket, och på så sätt även har fått vara med om många fantastiska upplevelser på cykelsemester i bla Danmark, Holland, Tyskland. En sommar när jag var sju år, somnade jag cyklandes och vaknade i diket...

Den aktiva Linda har visat sig på många olika sätt, jag har hållt på med flera olika idrotter men som för de flesta så håller man fast vid det som 1. finns på orten, 2. det som man är duktig på. Det blev hästar och fotboll för hela slanten. Mitt intresse för innebandy kom långt senare, faktiskt först som byxmyndig...

Skolan gick bra för mig, pluggade ganska hårt och det gav resultat. Gick samhällsvetenskapliga programmet med en beslutsam inställning att jag skulle bli polis. Dessa planer hade jag ända tills 24 ungefär. När jag sökte femte gången och kom till sluttesterna men ändå inte kom in. Besvikelsen var ett faktum och jag åkte till Eksjö och stortjöt en hel eftermiddag. Som en backup plan hade jag sökt socionomutbildningen, men fick kalla fötter och ändrade min ansökan till lärare.  Och nu sitter jag här fyra år senare, färdigutbildad idrott och hälsa och hem- och konsumentkunskapslärare med 9 terminer på universitetet i bagaget. Därtill kan även läggas en volvo, villa och vovve seperation och ett galet studentliv... Åren när jag pluggade hände det mycket, mycket jobbigt men när jag ser tillbaka på den tiden så är jag glad att jag har levt ett riktigt härligt studentliv! 

Nu bor jag i en bostadsrätt tillsammans med Johan som succesivt har förvandlats till ett zoo, 1 hund, 2 katter och massa fiskar i förrådet gör att jag tycker mig har rätt att ta ut entréavgift av alla besökande...

Efter en jobbig sommar och höst börjar livet sakta återvända och jobbet som lärare känns de flesta dagar helt underbart, jag trivs! Lite pass kvällstid på det och vänner och familj på det och mycket kärlek så är livet nästan komplett....!






 

RSS 2.0